Skip to main content

Het ADHD Netwerk zal de komende maand een aantal richtlijnen voor verschillende beroepsgroepen op de website plaatsen zodat deze goed toegankelijk zijn voor bezoekers van onze site. Dit zullen zowel Nederlandse als internationale richtlijnen zijn. Wij beginnen met de zorgstandaard ADHD en de richtlijn van het Kenniscentrum voor Kinder- en jeugdpsychiatrie.

 

De zorgstandaard ADHD is in 2019 gepubliceerd, het initiatief voor het opstellen is genomen door AKWA GGZ. Oud bestuurslid Pieter-Jan Carpentier heeft namens de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie deelgenomen aan het opstellen van deze richtlijn. Dion Leiblum zal de implementatie van de richtlijn op de komende Netwerk meeting bespreken en vragen beantwoorden. De volgende link toont de samenvatting van de richtlijn.

https://www.ggzstandaarden.nl/zorgstandaarden/adhd/samenvatting

De volledige tekst van de zorgstandaard kun je via onderstaande link vinden:

https://www.ggzstandaarden.nl/uploads/pdf/project/project_ad9f63fc-8d49-44e6-8b9d-cfae12d1b367_adhd__authorized-at_04-02-2019.pdf

Sinds kort is er ok een app beschikbaar voor Google Play en in de App Store:

https://www.ggzstandaarden.nl/artikelen/97/nieuwe-app-met-keuzehulpen-voor-toepassen-zorgstandaarden

 


Hier vind je de link naar het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie waar ook een richtlijn voor diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met ADHD is gepubliceerd. De richtlijn is opgesteld om professionals in de jeugd GGZ betrouwbare informatie te geven over: het klinisch beeld, prevalentie, etiologie, diagnostiek, comorbiditeit, behandeling, prognose en beloop. Het is een overzichtelijk richtlijn waar alle informatie door middel van pop ups snel toegankelijk gemaakt is. Dion Leiblum en Els van den Ban maken deel uit van de expert groep welke de richtlijn heeft opgesteld.

 

https://www.kenniscentrum-kjp.nl/professionals/adhd/

 

 

 

Dion Leiblum

Dion Leiblum

Bestuurslid