Skip to main content

Daar zijn we weer! Onze 3de podcast van ‘3×7 Bij de dokter’ gaat over ADHD bij kinderen. In deze podcast spreken Gerdine Kamp (kinderarts) en Lotte Heijerman (arts-assistent niet in opleiding) met Vere en Marlies over ADHD. Drs. Rob Rodriques Pereira kinderarts en expert is te gast.

Als je het hebt over ADHD, zeggen veel mensen ‘Alle dagen heel druk’, klopt dit eigenlijk wel? Drs. Rob Rodriques Pereira kinderarts en expert legt uit dat dit niet altijd zo is en afhankelijk van meerdere factoren. Het drukke gedrag is echt de buitenkant, het is belangrijk om je te verplaatsen in deze kinderen, wat gebeurt er in het hoofd, daar is het druk. In deze podcast vertelt Vere dat je de hersenen kan vergelijken met een zeef: soms werkt de zeef niet goed en dan komen alle prikkels binnen. Wat helpt voor Vere als ze last heeft van haar ADHD? En hoe gaat dat thuis? Haar moeder vertelt hoe ze erachter kwamen en wat ze vervolgens hebben gedaan.

In samenwerking met Els van den Ban en Dion Leiblum( kinder- en jeugdpsychiaters namens ADHD netwerk), Joli Luijckx (lobby/belangenbehartiging Oudervereniging Balans) en de vakgroep kindergeneeskunde Tergooi (Johan van der Kaaden) kwam de inhoud van deze podcast tot stand. We sluiten af met 7 tips van de patiënt en de dokter over het leven met ADHD klachten.