Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ADHD: ADD zonder hyperactiviteit en AD(H)D bij meisjes

7 februari 2023 @ 20:00 - 21:00

Datum: Dinsdag 7 februari 2023
Tijd: 20:00 – 21:00 uur
Organisator: Balans Digitaal

Spreker: Dr. Annabeth Groenman en Suzanne de Jong

Balans organiseert samen met PAINT (zie www.paint-studies.nl) een aantal webinars over ADHD (gedrag). De webinars zijn onderdeel van een project dat tot doel heeft om betrouwbare kennis over ADHD (gedrag) te verspreiden. Het voornaamste doel van het project is om te laten zien wat er uit wetenschappelijk onderzoek komt over welke zorg voor ADHD effectief is en welke niet.

Tijdens de webinars zal een expert een halfuur een presentatie geven over een specifiek ADHD-gerelateerd onderwerp. Daarna is er veel ruimte voor vragen en discussie. De webinars zijn gratis bij te wonen. Meldt u wel van tevoren aan via deze pagina. U krijgt dan een dag van tevoren de toegangslink toegestuurd.

Annabeth Groenman werkt als onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam en bij Accare in Groningen. Ze doet onderzoek naar de psychosociale behandeling van ADHD en gedragsproblemen, en factoren geassocieerd met een succesvolle behandeling. Dit doet zij onder andere door grote hoeveelheden data van eerder gepubliceerde studies samen te voegen en hier conclusies uit te trekken. Zij kijkt binnen haar onderzoek ook naar verschillen in ADHD gedrag tussen jongens en meisjes.

Suzanne de Jong is werkzaam bij Accare waar zij coördinator is van het project wat tot doel heeft om kennis over effectieve behandelingen voor ADHD te verspreiden. Daarnaast doet zij onderzoek aan de Vrije Universiteit, naar de effectiviteit van een zelfhulp ouderprogramma.

Annabeth en Suzanne zullen iets vertellen over ADD en over verschillen tussen ADHD bij jongens versus meisjes. Omdat bij ADD aandachtsproblemen centraal staan in plaats van hyperactiviteit of impulsiviteit, valt deze uiting van ADHD vaak minder op. In dit webinar leer je hier meer over. Ook wordt ingegaan op de verschillen in ADHD gedrag bij jongens en meisjes en over hoe je ADHD gedrag bij meisjes kunt herkennen.

Locatie

Balans Digitaal