Skip to main content

Graag nodigen wij u uit voor onze 60e Netwerkmeeting – met 2 sprekers via livestream

Leden kunnen gratis inschrijven, hiervoor dien je eerst in te loggenDus ben je een professionele geïnteresseerde wordt dan lid of neem eenmalig deel voor € 25,-.

Datum: donderdag 24 maart 2022

Online voordrachten van 19.30 – 21.30 uur

Online inschrijving: tot uiterlijk 23 maart a.s. via het online inschrijfformulier

Accreditatie is aangevraagd bij de volgende verenigingen: NVVP, NVK, FGZPt, NIP Eerstelijns, NIP K&J/OG, VSR, V&VN. Gewoonlijk worden 2 punten per deelname toegekend.

Bij dit webinar wordt deelname tussentijds en na afloop getoetst.

 

Programma

19.30 – 19.40 uur       Inleiding door Els van den Ban, voorzitter

19.40 – 20.35 uur       Frits Boer Broers en zussen van kinderen met ADHD

Naast ouders en leerkrachten leveren leeftijdgenoten, in het bijzonder broers en zussen, een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Zeker waar het gaat om de totstandkoming van het zelfbeeld, het vermogen zich in anderen te verplaatsen en de agressieregulatie. Wanneer kinderen opgroeien met een broer of zus met een ziekte, beperking of psychische stoornis, beïnvloedt dit hun ontwikkeling. Er zijn risico’s, maar ook kansen. In deze bijdrage wordt besproken hoe risico’s kunnen worden beperkt en hoe kansen kunnen worden vergroot.

Met deze presentatie wil Frits Boer, emeritus hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie bij het Amsterdam UMC, een systemische blik bevorderen van hen die werken met mensen met ADHD.

20.35 – 21.30 uur          Annabeth Groenman – Voor wie werkt Gedragstherapie bij ADHD?

Dr. Annabeth Groenman, universitair docent aan de universiteit van Amsterdam en senior onderzoeker bij Accare centrum voor kinder en jeugdpsychiatrie, onderzoekt de lange termijn ontwikkeling van kinderen en adolescenten met ADHD, en de factoren die daarop van invloed kunnen zijn.

Gedragstherapie is een welbekende behandeling voor ADHD. De behandeling is echter niet even effectief voor alle kinderen met ADHD. Inzicht in mogelijke moderatoren van behandeluitkomst is daarvoor van groot belang.

Een ‘individual participant meta-analyse’ is bij uitstek geschikt om te onderzoeken voor welke kinderen gedragstherapie werkt. In haar presentatie zal zij de nieuwste bevindingen uiteenzetten rondom gedragstherapie voor ADHD, en specifiek voor wie deze therapie wel bevorderlijk is.

Graag tot 24 maart a.s.

Met vriendelijke groet,

Els van den Ban,
voorzitter Stichting ADHD Netwerk

 

Inleiding EvdBan
Presentatie A. Groenman - Oudertraining bij ADHD
Presentatie Frits Boer - Broers & zussen
Elvire Wagener

Elvire Wagener

Bestuur ADHD Netwerk: Elvire werkt als management assistent voor de stichting ADHD Netwerk, zij is het eerste aanspreekpunt voor alle overige vragen van leden en heeft een belangrijke rol in de organisatie van alle evenementen en de afwikkeling van de leden administratie inclusief alle accreditaties.